Een loflied op het eindeloze einde
Happily Ever After / 8+
Door:
Maas theater en dans
Leeftijd:
8+
Genre:
Dans
Happily Ever After
De mooiste stervende zwaan, een slow motion sterfscène, een prins die steeds weer levend gekust wordt. Wie droomt er nu niet van Happily Ever After? Choreograaf Jasper van Luijk laat je zien wat er gebeurt na al dat lang-en-gelukkig leven.
Happily Ever After is een dansvoorstelling over de dood als deel van het leven, een loflied op het eindeloze einde. In korte schetsen komen eindeloos veel indrukwekkende en grappige beelden voorbij waarin performance en dans door elkaar lopen. Lichtvoetig, vrolijk en virtuoos fysiek, met een wonderlijk inventief decor.
Speelperiode
Première: 30 september 2017
In de periode 29 sep t/m 30 dec 2017 speelden we deze voorstelling 28 keer, 17 keer als vrije voorstelling en 11 keer als schoolvoorstelling.
Jasper van Luijk maakt zijn eerste jeugdproductie en toont lef. (…) De lichamen zijn voortdurend in interactie en sterk solidair (…) De acrobatische dans is altijd vloeiend, organisch,licht.
– Volkskrant
Een heerlijke staat van zijn. Zo oogt de dood zeker niet eng. En al helemaal niet als je deze met een gezonde dosis humor kunt ontzenuwen. Gelukkig is Van Luijk daar heel goed in.
– Danspubliek
Een voorstelling die grappig begint, op momenten ontroert en hoopvol eindigt: Maas slaagt er met Happily Ever After in om het onderwerp dood op een mooie manier in beeld te brengen.
– Theater- en Musicalnieuws
Sprookjesachtig mooi (…) De kracht van Happily Ever After ligt juist in de lichtheid en transparantie waar Van Luijk en zijn performers voor gekozen hebben.
– 8Weekly
Als marionetten manipuleren de dansers elkaar, ze laten zich van een muurtje vallen en weten dat ze veilig terechtkomen of ze vliegen in de armen van hun mededansers.
– Theaterkrant
Vooral het tafereel waarin alle vier de dansers als een menselijke rupsband de helling op en af rollen is erg fraai.
– Het Parool
Prachtig om te zien (…) de dansers vloeien samen en het decor geeft rust. (…) de dood is niet hysterisch of dramatisch. Het kan ook gewoon een onderdeel zijn van het alledaagse.
– Cultuurbarbaartjes
Extra info
- Extra info
- Extra info
- Extra info
- Extra info
- Extra info
- Extra info
- Extra info
- Extra info
- Extra info
Credits
Jasper van Luijk
Inés Belda Nácher, Yeli Beurskens, Anton van der Sluis, Art Srisayam / Camiel Corneille (vanaf 22 oktober 2017)
Lennart Siebers
Sanne Danz
Asalia Khadjé
Bas Standaar, Jasper van Luijk
Moniek Merkx
Noa Verhofstad (campagnebeeld), Joris-jan Bos (scènefoto's)
Huub Laurens (trailer), Thomas Bos (teaser)
Educatie
Workshop Happily Ever After
Altijd al eens een stervende zwaan willen dansen of een stoere slow-motion sterfscène? Dat kan! Na afloop van Happily Ever After filosoferen we met de deelnemers over wat ze gezien hebben. Deze filosofische gedachten zetten we vervolgens met zijn allen om in beweging. We sluiten af met een eigen Happily Ever After-dans.
Publieksreacties
"Super goede voorstelling! Ga het zeker zien! Heel erg mooi, alle elementen kwamen prachtig samen!" Iris
"Super voorstelling. Een mooie dans, ook met een lach. Ik heb echt genoten." Zanto, 53 jaar
"Werkelijk beeldschoon, de dansers, de bewegingen, het licht, de bloemen, de muziek. Ik raakte een beetje in trance…." Joost
"Het is echt een kunstwerk, want het verhaal is wat je er zelf in ziet. Net als hoe het is als je naar de hemel gaat, je mag zelf bedenken hoe je dat doet. Ik keek naar de voorstelling en het leek net of ik droomde." Jona, 8 jaar
Jasper van Luijk over Happily Ever After
“In dit werk razen we in een sneltreinvaart langs allerlei verschillende plekken en situaties waarin de dood een rol speelt. We lachen, zoenen, knuffelen en dansen onszelf de afgrond in. Van slapstick naar verstilling en van intens donker naar knallend licht. Ik wil in Happily Ever After laten zien dat de dood niet altijd om te huilen is en vooral niet iets om bang voor te zijn.”
Er zijn nog geen reacties op Happily Ever After
We zijn benieuwd wat je van deze voorstelling vond! Laat je het ons weten?